Raad van State ziet geen problemen met acht grote vakantievilla’s Exloo

Door Johanne Levinsky
2 min
Ondanks dat de vergunning voor de bouw van acht vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo afwijkt van de verordening, is deze terecht afgegeven door de gemeente Borger-Odoorn. Dit oordeelt de Raad van State. Een omwonende had hierover aanhoudend geklaagd, maar krijgt dus geen gelijk. Dit meldt RTV Drenthe. 

Op Landal PUUR in Exloo staan zes villa’s voor tien personen en twee villa’s voor groepen van acht. Het ging de inwoonster van Exloo met name om de zes grotere villa’s omdat er een extra bouwlaag in zit. Maar de Raad van State begrijpt niet helemaal waarom de vrouw ervan gruwelt, omdat de bouwhoogte van acht meter voor alle villa’s in stand blijft. Volgens de verordening was het sowieso al toegestaan om een kap van acht meter te bouwen. De buurtbewoonster stelt echter dat er nooit zulke grote villa’s gebouwd zouden moeten worden op het vakantiepark.

Vrees voor andere doelgroep

Zij verwijst hiervoor naar het oorspronkelijke plan om recreatiewoningen van een bouwlaag te bouwen. Bovendien stelt ze dat de groepen vakantievierders veel meer geluid maken dan rustige gezinnen die er anders waren gekomen. Overigens gaf de gemeente eerder toe dat er inderdaad meer rumoer was, maar dat het extra geluid aanvaardbaar was.