Over paar weken beslist Moerdijk over vakantiepark Bovensluis in Willemstad

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De aanvraag loopt al enige tijd, maar over een paar weken moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke transformatie van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. De SVE Group wil hier een bungalowpark van maken. De gemeente Moerdijk heeft aangegeven voor 8 augustus een beslissing over de aanvraag van de projectontwikkelaar te maken, meldt Eindhovens Dagblad.

Wel moet SVE Group nog een bodemonderzoek inleveren. Dat mag ook na 8 augustus. Er moet worden vastgesteld dat er geen asbest in de grond zit op de plek waar de vakantiewoningen gebouwd zullen worden.

Geen gevolgen voor natuurgebied

Volgens de provincie Noord-Brabant kan het park worden gerealiseerd zonder natuurvergunning. De provincie stelt dat de komst van de beoogde 350 vakantiehuizen, een restaurant en zwembad geen negatieve invloed heeft op het natuurgebied naast het terrein, natuurgebied Hollands Diep.

Verkeersbelasting

Waar de bewoners van Willemstad enigszins sceptisch over zijn is de toenemende druk op het verkeer in de omgeving. Zij vrezen dat het veel drukker op de wegen wordt dan SVE Group stelt. De provincie geeft de inwoners daarin geen gelijk, ondanks dat de gemeente de zorg van de inwoners wel deelt. Dat komt volgens de gemeente doordat veel dijken in de omgeving zijn afgesloten voor autoverkeer.