Voorlopig stopt chaletbouw op camping Vogelenzang

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
MarinaParken zal nog even moeten wachten voordat zij kunnen beginnen met de bouw van 350 chalets op het terrein van camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp. Daar wilde de organisatie mee starten zonder dat zij in bezit zijn van een bouwvergunning. Dat heeft de gemeente een halt toe geroepen: die is wel degelijk nodig, meldt NH Nieuws.

Juristen van de gemeente Bloemendaal namen het bestemmingsplan van de familiecamping nog eens onder de loep en kwamen toen tot de conclusie dat MarinaParken wel een vergunning nodig heeft om de chalets neer te zetten. Om te proberen de vergunning te omzeilen, maakt MarinaParken gebruik van kant-en-klare chalets die dus in principe niet gebouwd hoeven te worden.

Riolering

Dat was echter niet het enige dat verandert op de camping. Ook de riolering en leidingen aanleggen is zonder vergunning gedaan. Daar kan de nieuwe eigenaar nog eenĀ vergunning voor aanvragen, hoewel het de vraag is of zij die ook krijgen.

De gemeente is namelijk niet positief gezind over de bouwplannen en de toenemende verkeersdrukte die de chalets met zich mee kunnen brengen. Daarnaast zijn er bezwaren vanwege de natuur naast de camping: die staat pal naast een Natura 2000-gebied.

Afbeelding: Google Maps