Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen exploitatievergunning voor vakantiepark De Berckt in Baarlo: sluiting dreigt

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 4 min
location_on [xx]km
Geen exploitatievergunning voor vakantiepark De Berckt in Baarlo: sluiting dreigt / Afbeelding Google Maps: https://maps.app.goo.gl/LXGNetnyjmrkeTJs6
Het lijkt erop alsof je straks niet meer naar vakantiepark De Berckt in Baarlo kunt. Het recreatiepark dat onderdeel is van de Oostappen Groep krijgt volgens het park geen exploitatievergunning van de gemeente Peel en Maas. Dat meldt 1Limburg.

Parkgasten kregen dinsdagavond een brief van de gemeente op de mat waarin staat dat de exploitatievergunning niet wordt verleend. Zonder deze vergunning is het niet mogelijk om een camping of vakantiepark uit te baten.

Sluiting

In andere woorden moet het vakantiepark in het Limburgse Baarlo feitelijk gezien sluiten. In de brief staat dat er geen nieuwe reserveringen meer worden aangenomen en ‘zullen toekomstige aankomsten van reeds gemaakte reserveringen benaderen’. Ook worden de huidige gasten van het park in de brief verzocht om te vertrekken.

Nieuwe baas Oostappen

In april werd bekend dat de televisiebekendheid Peter Gillis, voorheen ook de baas van de Oostappen Groep, het bedrijf over zou dragen aan een opvolger. Omroep Brabant kon al snel melden dat het Matthijs Steven betrof. Mogelijk was het een zet van Gillis om de activiteiten van de parken door te zetten. Gillis kan niet of nauwelijks meer aan vergunningseisen van onder andere de Bibob-onderzoeken voldoen, omdat hij wordt verdacht van meerdere criminele activiteiten.

Opspraak

Daarnaast was het vakantiepark in Baarlo pasgeleden nog in het nieuws, omdat het dak van het zwembad op het park instortte. Ook zouden er illegale arbeidsmigranten worden gehuisvest. Daarvoor legde de gemeente Gillis een dwangsom op van 1 miljoen euro. Eerder was er al een dwangsom van 3 ton opgelegd. En de horecavergunning voor het park was al sinds oktober vorig jaar ingetrokken.

Foto: Roy Vogel (Google Maps)

19 september '24 (10:39)

Peter Gillis dreigt met rechtszaak tegen resterende bewoners Prinsenmeer

Voor iedere maand dat er nog mensen op vakantiepark Prinsenmeer wonen, moet Peter Gillis een boete van 50.000 euro betalen. Daarom start hij een kort geding tegen bewoners die weigeren het park te verlaten. Veel mensen zijn al weg, maar er zijn nog twintig tot dertig mensen die ook zonder gas, licht en water hun plekje illegaal blijven bezetten. Dit meldt Omroep Brabant. 

18 september '24 (11:13)

‘Goede verklaring voor hoge aantal inschrijvingen op vakantieparken Gelderland’

Volgens economisch bureau Ginder is er een goede verklaring voor het grote aantal mensen dat staat ingeschreven op een vakantiepark in Gelderland. Landelijk is het aantal inschrijvingen flink gestegen. In Gelderland met 9 procent. Er is een verband hiertussen en het aantal migranteninschrijvingen. Dit meldt Ginder. 

18 september '24 ( 8:25)

Toch nog plek gevonden voor 100 vluchtelingen in sporthal Ter Apel

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft dinsdagavond toch nog een plek gevonden waar asielzoekers voor wie geen plek is in Ter Apel, de nacht kunnen doorbrengen. Dat meldt regiomanager Paula Lambeck van het COA buiten bij het terrein van het Groningse aanmeldcentrum. Voor één nacht wordt een sporthal in 2e Exloërmond in Drenthe gereedgemaakt. Er is plek voor honderd vluchtelingen die anders buiten de nacht hadden moeten doorbrengen.

16 september '24 (13:30)

Projectontwikkelaar gaat in bezwaar tegen weigering vergunning vakantiepark

Een boommarter houdt de bouw van een vakantiepark in recreatiegebied Vlietland tegen. Omdat het een beschermde diersoort is, kan er geen natuurontheffing worden verleend aan een projectontwikkelaar. Daar laat de projectontwikkelaar het niet bij zitten en dient bezwaar in, meldt Omroep West.

16 september '24 (11:46)

Onderzoeksbureau: ‘Vakantiepark Wico totaal ongeschikt voor recreatie’

Een heel positief oordeel is het niet. Een onderzoeksbureau onderzocht de mogelijkheid voor een recreatieve bestemming voor vakantiepark Wico in Schoonoord. Hun conclusie: het park is er absoluut ongeschikt voor. Vooral voorzieningen blijken te ontbreken, meldt RTV Drenthe.

13 september '24 (14:13)

Man maakt camper schoon en die brandt daarna volledig af

Donderdagmiddag moest de brandweer in Waalwijk naar een brand in een camper. Deze is volledig afgebrand. Het gebeurde vlak nadat de eigenaar de camper had schoongemaakt. De vlammen sloegen onder de motorkap vandaan. Bij de brand kwam veel rook vrij, meldt Brabants Dagblad.

12 september '24 (10:38)

Vakantieparken hebben steeds meer vaste bewoners

Dat er in het hoofdlijnenakkoord is afgesproken om permanente bewoning op vakantieparken te gedogen, blijkt ook uit cijfers van het CBS. Iets meer dan 59.000 mensen stonden op 1 januari 2024 ingeschreven met een woonadres op een vakantiepark. Dat is 14 procent meer dan vijf jaar geleden. Vaak gaat het om eenpersoonshuishoudens van hogere leeftijd met een recente inschrijving in Nederland. Dit melden CBS en NOS. 

11 september '24 (10:27)

Peter Gillis wil dat bewoners vakantiepark Prinsenmeer per direct verlaten

Bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer in Asten zijn niet blij met het besluit van televisiebekendheid Peter Gillis. Hij eist dat zij per direct het terrein verlaten, meldt Hart van Nederland.

10 september '24 (12:37)

Vakantiepark vreest voor daling boekingen door plaatsen windmolens

De plannen van de gemeente Voorne aan Zee om twee hoge windmolens te plaatsen vallen niet goed bij vakantiepark Lakeside Resort Brielle in Zwartewaal. De directie van het Roompot-vakantiepark is geschrokken. Daarom heeft het bezwaar aangetekend, meldt PZC.

10 september '24 (10:24)

Caravan in rook opgegaan door brand

Dinsdagochtend woedde een flinke brand op Camping de Konijnenberg in Harderwijk. Daar stond een caravan in brand, waarna de vlammen metershoog boven de caravan uitstaken. Er is dan ook niets meer over van het voertuig, meldt Omroep Gelderland.