Geen exploitatievergunning voor vakantiepark De Berckt in Baarlo: sluiting dreigt

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Het lijkt erop alsof je straks niet meer naar vakantiepark De Berckt in Baarlo kunt. Het recreatiepark dat onderdeel is van de Oostappen Groep krijgt volgens het park geen exploitatievergunning van de gemeente Peel en Maas. Dat meldt 1Limburg.

Parkgasten kregen dinsdagavond een brief van de gemeente op de mat waarin staat dat de exploitatievergunning niet wordt verleend. Zonder deze vergunning is het niet mogelijk om een camping of vakantiepark uit te baten.

Sluiting

In andere woorden moet het vakantiepark in het Limburgse Baarlo feitelijk gezien sluiten. In de brief staat dat er geen nieuwe reserveringen meer worden aangenomen en ‘zullen toekomstige aankomsten van reeds gemaakte reserveringen benaderen’. Ook worden de huidige gasten van het park in de brief verzocht om te vertrekken.

Nieuwe baas Oostappen

In april werd bekend dat de televisiebekendheid Peter Gillis, voorheen ook de baas van de Oostappen Groep, het bedrijf over zou dragen aan een opvolger. Omroep Brabant kon al snel melden dat het Matthijs Steven betrof. Mogelijk was het een zet van Gillis om de activiteiten van de parken door te zetten. Gillis kan niet of nauwelijks meer aan vergunningseisen van onder andere de Bibob-onderzoeken voldoen, omdat hij wordt verdacht van meerdere criminele activiteiten.

Opspraak

Daarnaast was het vakantiepark in Baarlo pasgeleden nog in het nieuws, omdat het dak van het zwembad op het park instortte. Ook zouden er illegale arbeidsmigranten worden gehuisvest. Daarvoor legde de gemeente Gillis een dwangsom op van 1 miljoen euro. Eerder was er al een dwangsom van 3 ton opgelegd. En de horecavergunning voor het park was al sinds oktober vorig jaar ingetrokken.

Foto: Roy Vogel (Google Maps)