Gemeente keurt sloop zwembad op vakantiepark De Berckt goed

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De gemeente Peel en Maas geeft toestemming aan vakantiepark De Berckt in Baarlo om een deel van het zwembad, waarvan in juli het dak instortte, te slopen. De gemeente keurde de sloopmelding goed, meldt L1.

Vorige week diende het vakantiepark de sloopmelding in bij de gemeente, die het deze maandag heeft goedgekeurd. Daarmee kan de sloop beginnen. Wanneer dit van start gaat is echter nog niet bekend.

Dak stort in

In juli werden vakantiegangers op het park opgeschrikt doordat het dak van het zwembad instortte. Daarbij liep het kinderbad flinke schade op. Er raakte niemand gewond. Het is niet duidelijk hoe het dak het kon begeven.

Exploitatievergunning

Naast het instorten van het dak storten ook de activiteiten op het park in. De gemeente liet twee weken geleden weten de exploitatievergunning voor De Berckt niet te verlengen, wat betekent dat het park de deuren moet sluiten. Die is in handen van de Oostappen Groep, wat eerder eigendom was van televisiebekendheid Peter Gillis. Oostappen Groep noemt het besluit van de gemeente ‘onbegrijpelijk’.