Vakantiepark vreest voor daling boekingen door plaatsen windmolens

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De plannen van de gemeente Voorne aan Zee om twee hoge windmolens te plaatsen vallen niet goed bij vakantiepark Lakeside Resort Brielle in Zwartewaal. De directie van het Roompot-vakantiepark is geschrokken. Daarom heeft het bezwaar aangetekend, meldt PZC.

De gemeente Voorne aan Zee wil twee windmolens plaatsen langs de autoweg N57. Die krijgen een hoogte van maximaal 230 meter. De Roompot-directie voorziet ‘aanzienlijk geluidsoverlast’ van de ronddraaiende wieken en vreest dat het aantal boekingen hiermee zal afnemen.

Weerwoord

De gemeente stelt daarentegen dat het volgens de geluidsnormen handelt, omdat het geluid 4 tot 8 decibel onder de toegestane norm blijft. Daarom zou klagen vrij weinig zin hebben. Ook stelt de gemeente dat de plannen er al sinds 2017 liggen en het vakantiepark pas vorig jaar haar deuren opende. Roompot had hier dus al van kunnen weten.

Woensdagavond wordt door de raadcommissie Ruimte besproken of de aanleg van de windmolens inderdaad doorgaat of niet. B&W willen dat wel, maar de gemeenteraad is nog verdeeld. Het definitieve besluit wordt op 26 september genomen.

Foto: Roompot Lakeside Resort Brielle