Peter Gillis wil dat bewoners vakantiepark Prinsenmeer per direct verlaten

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer in Asten zijn niet blij met het besluit van televisiebekendheid Peter Gillis. Hij eist dat zij per direct het terrein verlaten, meldt Hart van Nederland.

Die eis komt niet uit de lucht vallen daarentegen. De gemeente legt de ondernemer een dwangsom op als er na aankomende zaterdag nog mensen op het park verblijven. Die is al langere tijd niet meer gesloten voor vakantiegangers, maar nu moeten ook de permanente bewoners vertrekken. De boete voor Gillis is niet mals: elke maand dat er nog mensen op het park verblijven moet hij de gemeente 50.000 euro betalen. Daarom stuurde Gillis een boze brief naar de bewoners.

Nooit omgekeken

Volgens de bewoners heeft Gillis nooit omgekeken naar het park. “Peter heeft jarenlang schijt gehad aan de gemeente en de overheid, en nu ineens de wet volgen?”

Ondertussen heeft Gillis niet stilgezeten. Hij probeert onder andere door de slagboom om 17:00 uur te sluiten mensen te ontmoedigen op het park te blijven. Een bewoner noemt het ‘net een gevangenis’.

Dreigement

De bewoner stelt dat het bijna niet mogelijk is om een nieuwe huurwoning te vinden. “Ruim duizend mensen zijn voor mij als ik wil huren”, aldus de bewoner. Er heerst een onprettige situatie op de camping. Mogelijk gaan de bewoners protesteren bij het gemeentehuis.

Gillis dreigt met aangifte wegens huisvredebreuk als er na zaterdag nog mensen op het vakantiepark zijn.