‘Goede verklaring voor hoge aantal inschrijvingen op vakantieparken Gelderland’

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
1 min
Volgens economisch bureau Ginder is er een goede verklaring voor het grote aantal mensen dat staat ingeschreven op een vakantiepark in Gelderland. Landelijk is het aantal inschrijvingen flink gestegen. In Gelderland met 9 procent. Er is een verband hiertussen en het aantal migranteninschrijvingen. Dit meldt Ginder. 

Terwijl de inschrijvingen van mensen met een migratieachtergrond flink toenemen, daalt het aantal inschrijvingen van mensen met een Nederlandse achtergrond. Conclusie van Ginder is dus dat het grote aantal inschrijvingen op Gelderse recreatiepark vooral komt door (tijdelijke) huisvesting van arbeidsmigranten of vluchtelingen. Dit is ook te zien in de rest van Nederland, maar daar blijft het aantal inschrijvingen van mensen zonder migratieachtergrond ongeveer gelijk.

Einde coronapandemie

In de loop van 2022 nam het aantal migranten op vakantieparken vooral, waarschijnlijk door het einde van de coronapandemie én Oekraïners die hun land zijn ontvlucht. In februari 2022 brak er in hun land namelijk een oorlog uit.