Peter Gillis dreigt met rechtszaak tegen resterende bewoners Prinsenmeer

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
1 min
Voor iedere maand dat er nog mensen op vakantiepark Prinsenmeer wonen, moet Peter Gillis een boete van 50.000 euro betalen. Daarom start hij een kort geding tegen bewoners die weigeren het park te verlaten. Veel mensen zijn al weg, maar er zijn nog twintig tot dertig mensen die ook zonder gas, licht en water hun plekje illegaal blijven bezetten. Dit meldt Omroep Brabant. 

Afgelopen maandag was de eerste maandag de gemeente Assen een dwangsom van 50.000 euro kan innen. Of dat daadwerkelijk gebeurt, is niet bekend. Gillis heeft nog niets van de gemeente gehoord. Ondertussen doet hij er alles aan om de laatste bewoners van het vakantiepark te halen. Bewoner Robert Heijkant stelt dat hij nergens anders heen kan. “Misschien dat het helpt om een woning te krijgen.”

Gezondheidsklachten

Afgelopen zondag gingen enkele bewoners van Prinsenmeer toch weg, omdat ze gezondheidsklachten kregen na het afsluiten van de nutsvoorzieningen. Maar Heijkant blijft voorlopig zitten, zolang er geen alternatief voor hem en zijn gezin is geregeld.