Crowdfunding boze buurtbewoners moet rechtszaak tegen vakantiepark bekostigen

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
3 min
Buurbewoners van natuurgebied De Biezen en Grotelsche Heide hopen geld in te zamelen om de bouw van een vakantiepark van Landal GreenParks ertussenin via de Raad van State tegen te houden. Inmiddels hebben ze al 1.300 euro opgehaald voor de bekostiging van de rechtsgang. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens de bewoners gaat het vakantiepark het oude cultuurlandschap voor altijd vernietigen. Deze komt namelijk in de buurt van de natuurparel De Biezen, die erg kwetsbaar is. Op social media laten ze weten dat de voorzieningenrechter de bezwaren al gegrond heeft verklaard. Ook zou de omgevingsvergunning nietig verklaard mogen worden.

'Gemeente en ontwikkelaar houden zich niet aan oorspronkelijke bestemmingsplan'

Een ander probleem volgens de bewoners is dat de bouw van de 136 vakantiehuizen hoger is dan het maximaal toegestane in het bestemmingsplan. Ook nemen ze meer ruimte in beslag dan de 70 vierkante meter die is toegezegd. “De gemeente Gemert-Bakel en de projectontwikkelaar dienen zich aan het oorspronkelijke bestemmingsplan te houden, dat destijds na lange onderhandelingen en met veel betrokken partijen tot stand is gekomen.”

Projectontwikkelaar Sujo maakt zich in ieder geval geen zorgen en heeft de woningen al in de verkoop gezet. Vierpersoonswoningen vrij op naam staan te koop voor 297.00 euro en de achtpersoonsplekken voor 415.000 euro. Kopen particulieren zo’n huis, dan kunnen ze die via Landal GreenParks verhuren aan vakantiegangers.