Soap rondom Prinsenmeer nog niet ten einde: rechter mag uitzetting bepalen

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
3 min
Het leek er even op dat de eigenaar van Prinsenmeer, Oostappen Groep van Peter Gillis, en bewoners van het vakantiepark een compromis konden sluiten, maar er komt toch echt een rechterlijke uitspraak over de eventuele uitzetting van de overgebleven bewoners van het gesloten park. Zes van de negen bewoners die er een chalet bezitten, zeggen gechanteerd te zijn door de advocaten van Gillis. Dit meldt Omroep Brabant. 

Gillis wil dat de laatste bewoners per direct de biezen pakken en van zijn park vertrekken. Zeven van de negen overgebleven bewoners waren fysiek al weg, maar hadden hun chalet er nog wel staan. Gillis’ advocaten eisen dat zij hun chalet van het terrein halen zodat ze ook niet meer kunnen terugkeren. Veel chaleteigenaren hebben geen andere woon- of verblijfsplaats. Eentje heeft een tijdelijk onderkomen gevonden op zolder, een ander in zijn auto en weer een ander woont voorlopig op een ander vakantiepark.

Gebrek aan concrete beloften

Het leek er even op dat de bewoners en Prinsenmeer een compromis konden sluiten door de chalets leeg te laten staan en de sleutels aan Oostappen Groep te overhandigen. Chaleteigenaar Robert Heijkants laat echter weten dat ze er toch niet zijn uitgekomen. “We moesten samen tot een compromis komen van de rechter, maar in het voorstel staat dat het niet onderhandelbaar is.” Drie van de bewoners zijn wel akkoord gegaan met het compromis, maar de rest niet. Volgens hen ontbreekt het in het compromis aan concrete beloften. Zo is nergens terug te lezen dat de chalets op hun plek blijven staan, er is geen belofte over het niet hoeven betalen van huur en ook staat nergens dat het medewerkers van Oostappen Groep verboden is om de chalets te betreden.

Vrijdag om 12.00 uur doet de rechter een uitspraak en weten de bewoners of hun chalets mogen blijven staan of niet.