Vakantiepark Prinsenmeer vrij van bewoners en hun chalets

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
1 min
Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel heeft officieel geen vaste bewoners meer. Ze zijn allemaal vertrokken, uit angst voor de hoge dwangsom die de rechter hen anders zou opleggen. Door er te blijven wonen riskeerden ze namelijk een boete van maximaal 50.000 euro. Drie bewoners zijn hiervan uitgesloten, omdat zij nog voor de rechterlijke uitspraak een overeenstemming bereikten met campingeigenaar Oostappen Groep. Zij mogen hun chalet onder voorwaarden laten staan. Dit meldt PeelBelang. 

De gemeente Asten wilde alle bewoners uiterlijk 16 september van het vakantiepark hebben, maar negen van hen weigerden omdat ze geen ander onderkomen konden vinden. Zelfs zonder gas, water en licht hielden ze voet bij stuk. Dit leverde de Prinsenmeer en Oostappen Groep een flinke boete van 50.000 euro op. Eigenaar Peter Gillis stapte daarom naar de rechter om de resterende bewoners van het park af te dwingen. Deze besloot vrijdag dat ze uiterlijk binnen 48 uur hun woning op het park moesten verlaten, deden ze dat niet dan zou hen een fikse boeten te wachten staan.

Deurwaarder

Bij een controle maandagochtend stelde Prinsenmeer vast dat iedereen vertrokken was. Bij één bewoner werd een deurwaarder ingeschakeld.