Groen licht voor vakantiepark Bovensluis: vergunning verleend

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
3 min
Camping Bovensluis heeft op 1 oktober 2024 de omgevingsvergunning gekregen om een nieuw vakantiepark te bouwen aan de Oostdijk in Willemstad. Het park zal een restaurant en een buitenzwembad krijgen. De vergunning is inmiddels beschikbaar voor inzage. Dit meldt de gemeente Moerdijk.

Voordat de bouw kan starten, zijn er een paar aandachtspunten waar ontwikkelaar SVE Group aan moet voldoen. Zo ligt er op het terrein puin van eerdere sloopwerkzaamheden. Dit moet onderzocht worden op de aanwezigheid van asbest. Ook moeten er maatregelen worden genomen om te anticiperen op mogelijke archeologische vondsten, omdat het gebied bekend staat om zijn cultuurhistorische waarde. Een regioarcheoloog moet de plannen hiervoor goedkeuren.

Zorgen over extra verkeer

Inwoners van Willemstad maken zich zorgen over het extra verkeer dat het vakantiepark met zich mee kan brengen. Een petitie tegen de komst van het vakantiepark heeft bijna 300 handtekeningen opgeleverd. De gemeente heeft echter geconcludeerd dat het verwachte verkeer geen aanleiding is om de vergunning niet af te geven, omdat dit binnen het bestemmingsplan past. Wel maakt de gemeente afspraken met de ontwikkelaar over de aanrijroutes voor de gasten en het bouwverkeer. Bepaalde wegen zijn straks uitgesloten voor zwaar bouwverkeer om de overlast te beperken.

Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de vergunning, kunnen deze vanaf 4 oktober indienen. Zij hebben zes weken de tijd om bezwaar te maken via de officiële kanalen van de gemeente Moerdijk.