‘Kerst in de crypte’ na succes terug in KoepelKathedraal Haarlem

Door Redactie Nationale recreatiegids
5 min
Als je klaar bent om je onder te dompelen in kerstsferen, is het vanaf 10 december aanstaande hoog tijd om naar de KoepelKathedraal in Haarlem te komen. Hier wordt de ondergrondse crypte voor de derde keer omgetoverd tot een waar kerstdorp tijdens het evenement Kerst in de crypte. Een evenement dat op basis van de huidige corona-maatregelen door kan gaan. Tijdens de eerste editie van Kerst in de crypte trok het evenement ruim 7.000 bezoekers in drie weken. Dit meldt DOSS Event Support.
Tijdens het evenement geniet je van de ruim 300 traditionele en minder-traditionele kerstgroepen in een prachtig aangeklede en sfeervol verlichte setting. Naast een gloednieuw Formule 1-circuit rijden er maar liefst 4 modelspoortreinen over 80 meter rails door Hollandse elfstedendorpen, Santa’s Wonderland en langs Scrooge. Ook is er een heus skidorp met skilift en piste. Bij de bar haal je een glaasje glühwein, warme chocolademelk met slagroom en een stuk verse appeltaart.
 
De eerste editie was een groot succes en voor de tweede waren al 4.000 tickets verkocht toen ‘corona’ al na twee dagen roet in het eten gooide en een sluiting onvermijdelijk was. Dit jaar kan op basis van de huidige maatregelen het kerst-evenement gewoon doorgaan.
 
Word gastvrouw of gastheer
 
Ben jij ook zo onder de indruk van de imposante KoepelKathedraal? Draag je graag iets bij aan Kerst in de crypte? Dan zoeken we jou!
 
Als vrijwilliger bij de KoepelKathedraal en Kerst in de crypte is geen dag hetzelfde. Samen met een team van vrijwilligers verzorg je de dagelijkse openstelling van openen tot sluiten. Je bent hét gezicht van de KoepelKathedraal in deze kersttijd!
 
Praktische informatie
 
Kerst in de crypte is iedere dag geopend van 10 december t/m 9 januari. Bekijk de website voor de meest actuele openingstijden.
 
Om Kerst in de crypte te bezoeken zijn een geldige corona QR-code noodzakelijk (herstel-, test- of vaccinatiebewijs) en een entreeticket. Tickets kosten voor volwassenen €7.50 (online) of €8.50 (kassa), €4.00 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen. Online transactiekosten bedragen €1.50 per bestelling.
 
Reserveer je tickets en kijk voor meer informatie op www.koepelkathedraal.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids