Bijzondere sterrenkijkavond in Dierenpark Artis

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Dierenpark ARTIS organiseert binnenkort een gratis sterrenkijkavond. Zij sluiten zich hiermee aan als officiële locatie van de landelijke Sterrenkijkdagen die georganiseerd worden door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Dit melden ARTIS en de KNVWS.  

Tussen 11 en 13 maart worden de sterrenkijkdagen voor de 46ste keer op rij georganiseerd. Vanaf aarde is het met een moderne telescoop mogelijk om de imperfecties van het maanlandschap te beschouwen, gaswolken te ontdekken en meteorieten waar te nemen. Mocht het weer een onvoorspelbare wending nemen dan is de organisatie voorbereid met een vervangend programma. 

Vol programma 

Bijgestaan door professionals en vrijwilligers belooft het een bijzonder evenement te worden. Binnen in ARTIS kun je naast sterrenkijken een eigen planeet ontwerpen. Verder krijgen beginners tips over de juiste tijdstippen voor een heldere hemel en welke snufjes behoren tot het basisgereedschap van de sterrenkijker. Als je meer wilt weten over maanfasen kun je In het Planetariumcafé aanschuiven bij Stand-up Astronomy. Het belooft een volle avond te worden met live-voorstellingen en toegang tot een ruimtesimulatie in het Planetarium van het museum.

Donaties 

Het evenement vindt plaats op zaterdag 12 maart van 19:00 tot 23:00 te ARTTIS. Toegang is gratis maar donaties zijn welkom. De organisatie probeert het evenement voor iedereen beschikbaar te houden maar het blijft elk jaar een uitdaging om de nodige financiële middelen op te trommelen. ARTIS-medewerkers lopen rond met QR-codes die het gemakkelijk maken om een directe donatie te doen. 

Door: Nationale Recreatiegids