Apen in de Apenheul staan te springen voor een nieuw seizoen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Goed nieuws voor dierenfans! Na een vermoeiende lockdown opent de Apenheul haar deuren weer op 1 april voor het publiek. Het personeel van het dierenpark in de Veluwe heeft deze winter hard gewerkt om de vetrekken van de dieren in een uitstekende staat te houden. Dit meldt de Apenheul.   

Een nieuwe attractie zijn de Javaanse langoeren. Deze aapjes houden doorgaans van veel zonlicht. Daarom heeft het dierenpark speciale UV-lichten geïnstalleerd om de dieren te voorzien van de nodige hoeveelheden vitamine D. Tevens staat er een complexe constructie op de planning waarbij meerdere soorten elkaar via tunnels kunnen bezoeken. Het is doel is om het verblijf van de langoeren zo gasvrij, duurzaam en onderhoudsarm mogelijk in te richten.

Veelzijdig dierenpark 

In het park kun je allerlei soorten apen spotten, in totaal zo’n 35. Naast de hoofdattractie is het uiteraard mogelijk om te klauteren in de speeltuinen of te wandelen langs het insectenhotel. Ook is het mogelijk om de dierenverzorgers in actie te zien. Gorillajong Kiango wordt door hen begeleid bij zijn eerste stappen in het leven.

Houders van seizoenkaarten of Vrienden van de Apenheul hebben tevens het recht om onbeperkt het park te betreden. Dierentuinen zijn enorm afhankelijk van donaties en proberen op deze wijze hun meest gulle gevers te belonen. Volg deze link voor meer informatie. 

Door: Nationale Recreatiegids