Verzorgers reizen met dieren door oorlogsgebied

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Door het uitbreken van oorlog staat het leven in Oekraïne op z’n kop. Niet alleen voor mensen maar ook voor dieren. Medewerkers van een wildopvang uit Oekraïne heeft getracht om enkele dieren in veiligheid te brengen tijdens de chaos. Dit meldt stichting AAP.  

Medewerkers van Wild Animal Rescue in Oekraïne ondernamen een barre tocht met zes leeuwen, enkele tijgers, twee caracals en een Afrikaanse hond. De chauffeurs zouden door Russische soldaten onder schot zijn gehouden. Na een onstuimige reis richting de Poolse grens wisten de verzorgers op 4 maart aan te komen in Poznan Zoo..

Hoewel de dieren een tijdelijk onderdak hebben gevonden in de Poolse dierentuin kunnen ze natuurlijk niet permanent blijven in deze vertrekken. Die zijn doorgaans bestemd voor andere dieren. Vier leeuwenwelpen en de Afrikaanse hond Zair worden opgevangen door een vestiging van AAP in Spanje. 

Stichting AAP 

Stichting AAP is een dierenwelzijnsorganisatie met meer dan 100 medewerkers en 200 vrijwilligers. Al sinds 1972 probeert AAP zich in te spannen voor de opvang en zorg van dieren wereldwijd. Vanuit de beginlocatie in Amstelveen is de stichting uitgegroeid tot een internationaal begrip.

Door: Nationale Recreatiegids