Bloemenpark de Keukenhof bloeit weer op voor het publiek

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vanaf vandaag tot en met 15 mei is het mogelijk om het adembenemende bloemenpark Keukenhof in Lisse weer te bezoeken. Met een heerlijk lentezonnetje en zo’n 32 hectare aan bloemen kun je dit jaar weer je ogen uitkijken. Na twee jaar lockdowns en beperkingen opent het park weer met veel pracht en praal. Dit meldt het AD. 

De laatste tuinmannen proberen nog de puntjes op de i te zetten. De 7 miljoen geplante bollen staan weer te glinsteren in de ochtendzon. Eindelijk kunnen mensen weer genieten van de bollenvelden.

Om stormloop te voorkomen houdt het park nog wel vast aan inschrijvingen voor bezoek. Niet alleen veel Nederlanders genieten van de bijzondere bollenfora in de Keukenhof. Grote getalen Duitsers komen traditiegetrouw af op het bloemenpark tijdens Pasen. Ook Belgen en Fransen zijn er veel te vinden in het voorjaar. 

Internationaal aanzien 

In de verleden jaren voor de coronapandemie lag het totale bezoekersaantal een stuk hoger. Omdat mensen destijds onbeperkt konden reizen zag de directie van het park ook veel bezoekers uit Azië en Amerika. Dit waren dagjesmensen die tijdens hun bezoek aan Nederland de tulpen niet konden missen. Vanaf 24 maart tot en met 15 mei rekent de directie op zo’n 50 tot 70 procent van de bezoekersaantallen in 2019. Dit zijn rond de 700.000 tot 1 miljoen bezoekers.

Door: Nationale Recreatiegids