Gigantisch hotel tussen de attracties van de Efteling

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Pretpark de Efteling te Kaatsheuvel gaat een gigantisch Grand Hotel bouwen. Naar verwachting is het in 2024 mogelijk om te overnachten in het bekende park. In tekeningen van het pretpark wordt een imposante visie gedeeld. Dit meldt Omroep Brabant.  

Tussen de ingang en de attractie Aquanura zou het voorgesteld hotel worden gebouwd. Met zeven verdiepingen en een breedte van 106 meter zal het een reusachtige onderneming worden die het aanzicht van het park zal bepalen. In het midden is een enorme slingerklok voorgesteld. Het koperen dak zal naar verwachting groen kleuren en is versierd met zeven torens. Qua architectuur sluit het ontwerp aan op de rest van het park.

Groots hotel 

Vanuit het hotel hebben gasten zicht op het Sprookjesbos en de Aquanura. Binnen zijn er 143 kamers te vinden met plaats voor 700 bedden. In totaal zal de Efteling in 2024 zo’n 3900 bedden hebben. Het hotel komt ook met een spa en een zwembad. Gasten kunnen daarnaast genieten van twee restaurant en diverse winkels.

De eerste stenen zullen na de zomer worden gelegd. Hoewel de kosten tot dusver onduidelijk blijven schatten kenners het project op een miljoeneninvestering.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Het Efteling Grand Hotel, De Efteling