Julianatoren opent aanstaande vrijdag weer de poorten

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Op vrijdag 15 april kunnen bezoekers weer genieten van ruim 60 verschillende attracties. Ter gelegenheid van Pasen zijn er komend weekend extra activiteiten te beleven. Dit meldt Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn.   

Al meer dan een eeuw aan pret 

Juliantoren is één van de oudste pretparken in Nederland. Toen de oma van koning Willem-Alexander, de voormalige koningin Juliana, werd geboren in 1909 werd de toren in het pretpark naar haar vernoemd. Tegenwoordig heeft de toren de status van een Rijksmonument.

Destijds was het een bescheiden pretpark met lachspiegels en draaimolens. Tegenwoordig zijn er meer dan zestig attracties te vinden. Kinderen kunnen daarnaast genieten van de vele horecagelegenheden en de mascottes Jul de Muis en Julia de Muis. Tijdens het paasweekend kunnen kinderen onder begeleiding van Dino, Dina en Cas de Ranger op zoek gaan naar paaseieren. Er zijn prijzen te winnen voor degene die het gouden ei vindt.

Sociale media en arrangementen 

Ondanks de rijke historie gaat Julianatoren ook mee met de tijd. Op YouTube is onlangs de tweede aflevering van de serie 'Op weg naar de Texas Twister' verschenen. Getalenteerde artiesten zetten een tekening om in een prachtig pretparkontwerp.

Julianapark biedt verschillende abonnementen, waaronder een gezinsabonnement met toegang tot andere parken en de mogelijkheid om vier oma’s en opa’s gratis mee te nemen. Volg deze link voor meer informatie.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn