Yoga tussen de apen in de Apenheul

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Vanaf woensdag 4 mei organiseert de activiteitencommissie van de Apenheul yogalessen midden in het binnenverblijf van de orang-oetangs. Bezoekers die altijd al benieuwd waren naar het verblijf van de apen kunnen hun sportschool inruilen voor een unieke locatie. Dit meldt de Apenheul. 

Zachtaardige yoga 

Natuurbehoudfonds-directeur Iris de Winter zal de yogalessen één keer maandelijks organiseren. Het type yogales dat wordt gegeven valt onder de noemer ‘gentle flow yoga’. Hierbij staan ontspannen bewegingen en ademhalingsoefeningen centraal. Door de zachtaardige aard van dit soort yoga zijn de oefeningen voordelig voor alle leeftijdsgroepen en lichaamstypen.

Geniet de hele dag van het park 

Aangeraden wordt om passende kleding thuis aan te trekken omdat er geen kledingruimte op het terrein is. Verder dienen bezoekers ook een eigen handoek en een fles water mee te nemen. De yogamatten zijn al geregeld en na afloop kunnen deelnemer s een kop thee en wat lekkers krijgen. Het is daarnaast mogelijk om de hele dag te genieten van de schitterende apen in de Apenheul.

De lessen worden op verschillende data georganiseerd. Respectievelijk zijn de data 4 mei, 12 juni, 13 juli, 24 augustus, 14 september, 26 oktober, 20 november en 14 december. Deelnemers worden rond 08:45 verwacht bij de entree. Volg deze link voor meer informatie.

Door: Nationale Recreatiegids