Nieuw boek over de geschiedenis van de mensen achter Burgers’ Zoo

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Schrijver Remco Kock interviewde tientallen oud-medewerkers van Burgers’ Zoo in Arnhem om de mensen en de geschiedenis achter het dierenpark te leren kennen. Hieruit volgde een kleurrijke publicatie vol met anekdotes van het dagelijkse leven in de dierentuin die al meer dan honderd jaar bestaat. Dit meldt de dierentuin.  

Sinds 1913

Het park en de mensen die er werken hebben sinds 1913 veel doorstaan, zo blijkt uit de getuigenissen van de geïnterviewden. Een van de oudste anekdotes is die van een verzorger die tijdens de Tweede Wereldoorlog kadavers ging verzamelen om de roofdieren te voeren. Een dierenverzorger in 1985 was verbaast toen bleek dat de leeuwen gewoon in het verblijf zaten toen hij de instructie kreeg om rondslingerende botten op te ruimen.

Publicatie 

Het zijn dit soort opmerkelijke verhalen die laten zien dat het park al generatie op generatie overeind is gebleven. Juist deze persoonlijke ervaringen bieden een uniek kijkje in de wereld van dierenverzorging. Normaliter richten publicaties van dierentuinen zich op het leven van de dieren. In het boek Het Mensenpark – De wonderlijke evolutie van Burgers’ Zoo wordt een hele andere dimensie uitgelicht.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Burgers' Zoo, 'Het mensenpark, Alex en Remco'