Drie genomineerden PrinsjesFotoprijs bekendgemaakt

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Stichting Prinsjesfestival heeft maandag bekendgemaakt welke drie fotografen strijden om de PrinsjesFotoprijs. Phil Nijhuis, David van Dam en Wiebe Kiestra maken met hun foto kans op de prijs.

Fotografen konden zelf een foto van het afgelopen parlementaire jaar insturen. De jury selecteerde uiteindelijk drie foto's. Eerder werd al een jaaroverzicht van tien foto's gemaakt.

Op de foto van Nijhuis is te zien dat staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat) een glas water omstoot tijdens de presentatie van de klimaatnota. De foto van Kiestra beeldt staatssecretaris Alexandra van Huffelen (destijds van Financiën - Toeslagen en Douane) af, die komt praten met getroffen ouders van de Toeslagenaffaire. Op de foto van Van Dam is te zien dat minister Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) tijdens het stikstofdebat naar een kunstwerk kijkt dat is gemaakt van boerengrond.

De winnaar, die een oorkonde en 2500 euro krijgt, wordt volgende week donderdag bekendgemaakt in de plenaire zaal van de Eerste Kamer tijdens Democratie in Woord en Beeld. Ook de PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesPodcastprijs worden dan uitgereikt.

De fotoprijs ging vorig jaar naar Bart Maat met zijn foto van de notities van Kajsa Ollongren.

Door: ANP