Duinrell huisvest ook deze winter weer honderden asielzoekers in bungalowpark

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Komende winter zal Duinrell weer een deel van zijn bungalowpark openstellen voor asielzoekers. Het pretpark deed dit vorig jaar ook al. Er zal plek zijn voor 930 personen die op een apart deel van het park kunnen wonen vanaf 7 november 2022 tot 27 maart 2023. Dit meldt Looopings. 

Volgens de gemeente Wassenaar gaat het om kansrijke asielzoekers die moeten wachten op de uitkomst van hun asielaanvraag. De groep bestaat uit volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Die laatste groep kan van onderwijs genieten in Leiden. 

Apart 

Het gedeelte waar de asielzoekers komen te wonen is afgescheiden van de rest van het park, dat gewoon open is voor recreanten. Er zal 24 uur per dag beveiliging aanwezig zijn en ook het COA is betrokken in het in de gaten houden van de immigranten. 

Vergoeding

Duinrell krijgt voor het openstellen van zijn bungalows een vergoeding van het COA. Hoe hoog deze vergoeding is, is niet bekend. Deze moet echter wel substantieel zijn. Tijdens de pandemie hoefde het pretpark mede door deze regeling geen personeel te ontslaan om rond te komen. 

Door: Nationale Recreatiegids