Efteling gaat pakken gebruiken vanwege gesteggel met statiegeldblikjes

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Sinds de invoering van het verplichte statiegeld op blikjes is er verwarring in de Efteling. Bezoekers weten niet meer of zij nou wel of niet statiegeld moeten betalen voor een drankje. Zo moeten bezoekers die een frozen Fristi of frozen Chocomel willen naast de prijs ook 15 eurocent statiegeld betalen. Maar zij krijgen dan geen verpakking mee waar dat statiegeld op zit, meldt Looopings.

In de Efteling schenken de medewerkers de Fristi en Chocomel uit statiegeldblikjes. Die moeten officieel checken of de bezoekers deze mee willen, maar dat gebeurt lang niet altijd. Vaak verdwijnen de blikjes in de prullenbak. Dan zijn de klanten het statiegeld natuurlijk kwijt.

Een Efteling-woordvoerder zegt tegen Looopings dat medewerkers daar eigenlijk naar moeten vragen. De kwestie speelt al een paar weken. Nu heeft het themapark er een oplossing voor gevonden. Zij stoppen met het inkopen van statiegeldblikjes en gaan schenken uit pakken.

Donatie

Het statiegeld dat werd geïnd door de Efteling, ging niet verloren. Deze opbrengst wordt gedoneerd aan Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun ouders en familie.