Dit wordt het ‘engste’ gebied van de Efteling

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Het nieuwe themagebied in de Efteling is nog volop in ontwikkeling, maar Efteling-bezoekers kunnen binnenkort alvast de sfeer proeven van het Huyverwoud. Het nieuwe horecapunt In Den Swarte Kat en de toiletvoorziening De Laetste Hoop gaan op 1 juli open voor bezoekers. Dit gebied moet het ‘griezeligste stukje Efteling’ vormen, meldt het themapark.

Een van de horecapunten in het nieuwe themagebied rondom de Danse Macabre is In Den Swarte Kat. Hier kunnen gasten gethematiseerde producten kopen zoals Ketelkoek, abdijbrood en Bloedsap. Zij kunnen de producten zelf afrekenen bij zelfscankassa’s. Eten en drinken kun je direct nuttigen op het terras of meenemen.

De horecapunten zijn uiteraard uitgedost met gethematiseerde details. Het verhaal achter In Den Swarte Kat is dat de familie Charlatan, het entertainment van het themagebied, deze voormalige taverne gebruikte als kruidenierswinkel. Het horecapunt heeft een vervallen uitstraling ‘vol met griezelige effecten’.

Themagebied Huyverwoud

Entertainment, horeca en retail en het 20-meter hoge attractiegebouw van Danse Macabre komen samen op het decor van het themagebied dat in totaal 17.000 vierkante meter gaat beslaan. De attractie gaat zijn debuut maken bij de Efteling in 2024.