Gemeente Harderwijk wil Dolfinarium-strand openbaar maken, dierenpark reageert verbaasd

Door Nationale Recreatiegids
2 min
In Harderwijk valt het oog van de gemeente het strand van het Dolfinarium. De gemeente wil het strand in de toekomst openbaar maken. Momenteel is het strand alleen te bezoeken door gasten van het dolfijnencentrum. Het college van burgemeester en wethouders wil hier verandering in brengen, meldt Looopings.

Wethouder Edwin Enklaar stelt dat de gemeente de wens heeft om meer stranden te openen. Ook het strand bij het Dolfinarium zou dan openbaar moeten worden gesteld. Hoe dat precies moet gaan werken in verband met toegangscontroles is nog niet bekend bij Enklaar. Het strand ligt immers in het park.

Wel benadrukt Enklaar dat het plan nog in de kinderschoenen staat. Het meest opvallende was dat het Dolfinarium niet op de hoogte was van de plannen. Parkmanager Alex Tiebot werd hiermee geconfronteerd in de media. Hij reageert dan ook stomverbaasd en stelt dat het Dolfinarium het strand wil houden.

‘Openstellen niet aan de orde’

Tiebot is niet van plan om het strand openbaar te stellen. “Het strand en onze ligging zien wij als een van onze unieke punten. Als erfpachthouder van dit gebied hebben wij de bevoegdheid en intentie om onze eigen toekomst te bepalen.” Hij voegt daar aan toe dat het Dolfinarium de ambitie heeft om de komende vijftig jaar door te gaan.