Walibi sluit doordeweeks vier attracties vanwege overlastgevende scholieren

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Walibi Holland heeft genoeg van overlastgevende jongeren tijdens schoolreisjes naar het attractiepark. Daarom sluiten doordeweeks het reuzenrad, de oldtimerbaan, treinbaan en de theekopjesmolen. Volgens het pretpark halen kinderen anders kattenkwaad uit in de familieattracties, meldt Omroep Flevoland.

In de aanloop naar de zomervakantie gaan veel scholen op schoolreis, zoals een dagje naar Walibi. Die scholieren gaan voornamelijk in de achtbanen, stelt woordvoerder Marco Wensveen. Daarnaast krijgt het pretpark doordeweeks weinig bezoek van families ervaren die geen last van de nieuwe maatregel. Hij stelt daarnaast dat er geen klachten binnen zijn gekomen over de gesloten attracties.

Het is geen nieuwe maatregel. Al eerder nam het pretpark de beslissing om deze vier attracties doordeweeks dicht te houden. Dat is volgens Walibi niet gecommuniceerd omdat er geen vraag was naar de attracties. De bezoeker merkt het ook niet in de portemonnee. Walibi berekent de ticketprijzen aan de hand van de verwachte drukte. Dus ligt de prijs voor een schoolklas hoger en als het rustig is zijn de kaartjes goedkoper. Hiermee wil het pretpark de bezoekersstromen spreiden.