Schommelboot Halve Maen in Efteling naar verwachting deze week weer open

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De schommelboot in de Efteling is de afgelopen maanden buiten gebruik vanwege mankementen. Daarom zijn de afgelopen weken reparaties uitgevoerd om de attractie weer operationeel te krijgen. Tijdens die reparaties is echter een nieuw probleem ontdekt, meldt Looopings. Naar verwachting is die deze week opgelost waardoor de Halve Maen ook weer open kan.

In mei besloot het themapark om onaangekondigd de Halve Maen te sluiten. Een technisch onderdeel van de attractie zou versleten zijn. Daarom werd de schommelboot de laatste maanden gekenmerkt door de grote steigers die naast de boot stonden. Sindsdien is de Halve Maen niet meer in gebruik geweest.

Een voorlichter van de Efteling vertelt aan Looopings dat er tijdens de reparatie een nieuw probleem aan het licht is gekomen. Daarover wil hij zich niet verder uitlaten. Wel zegt de voorlichter dat het gaat om een probleem dat losstaat van de slijtage en dat er nu aan een oplossing wordt gewerkt.

Voor het weekend

Naar verwachting kan de attractie voor het weekend weer open. Er is geen datum bekend. Via de officiële Efteling-app kunnen geïnteresseerden het laatste nieuws volgen.