Egyptische tentoonstellingen in het Rijksmuseum van Oudheden

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Van zaterdag 8 juli tot en met zondag 3 september staat het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van het oude Egypte. Met de kindertentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’, een funky farao familieroute in de tentoonstelling ‘Kemet. Egypte in hiphop, jazz, soul & funk’, knutseltafels, speurroutes en Summer School Egypte (2, 9 en 16 augustus) is er van alles te doen. Het museum is gratis te bezoeken voor kinderen tot achttien jaar, meldt het museum.

De kindertentoonstelling ‘Kemet. Egypte in hiphop, jazz, soul & funk’ zijn veel Egyptische godenbeelden, koningsportretten en hiërogliefen te zien. Ook kom je er tijdens de familieroute in de tentoonstelling achter waarom muzikanten hun muziek baseren op het oude Egypte. ‘Kemet’ is een van de namen die de Egyptenaren drieduizend jaar geleden aan hun land gaven. Hiermee verwezen zij naar de zwarte vruchtbare aarde langs de oevers van de rivier de Nijl. De tentoonstelling laat het oude Egypte en Nubië zien door de ogen van moderne artiesten met Afrikaanse roots. De funky farao familieroute is gratis bij een bezoek aan het museum.

Speurtochten

In de kindertentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’ gaan kinderen op zoek naar Toetanchamons ondergrondse graftombe. Vervolgens nemen zij een kijkje in het Dodenrijk en in een modern mummie-laboratorium. Het is een tentoonstelling voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Voor de kleinere kinderen is er een gratis speurtocht.

Voor meer informatie ga je naar www.rmo.nl/zomervakantie-2023