Tentoonstelling ‘boom roos vis’ verlengd vanwege grote belangstelling

Door Nationale Recreatiegids
1 min
Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft vanwege de grote belangstelling de voorstelling ‘boom roos vis, over leren lezen en leesplezier’ verlegnd. Hoofd collectie Janneke Pierhagen: “We zijn ontzettend blij met de vele bezoekers en hun fijne reacties. Niet alleen trekt de tentoonstelling een divers publiek, ook de educatieve programma’s worden veel geboekt door schoolklassen. Het is en blijft een actueel thema.” De tentoonstelling blijft zeker nog een jaar, meldt het Nationaal Onderwijsmuseum.

De oorspronkelijke opzet om een familietentoonstelling neer te zetten, blijkt in de praktijk te werken. Zo worden kinderen in het ‘letterbos’ worden uitgenodigd en uitgedaagd om met letters te spelen en duiken ze in een fantasiewereld. In het woud van levensgrote illustraties kan iedereen lezen, voorgelezen worden en boeken ontdekken. Ook zijn de speurtocht en escaperoom populair onder de bezoekers.G

Griezelbus-escaperoom

in het 'letterbos' kunnen bezoekers deelnemen aan een speurtocht. Daarna moeten die proberen om te ontsnappen uit de Griezelbus-escaperoom. De griezelbus is ontworpen in samenwerking met kinderboekenschrijver Paul van Loon, naar aanleiding van zijn boeken.