Dino-attractie World of Dinos deze zomer te bezoeken in Rotterdam

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De dino-attractie World of Dinos is terug in Rotterdam. Van 8 juli tot en met 27 augustus kunnen bezoekers naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam komen om zich onder te dompelen in de wereld van de dinosauriërs. Dat meldt Havenloods.

Inmiddels heeft World of Dinos naam gemaakt in het land. De expositie bestaat onder andere uit meer dan zestig levensgrote dino-animatronics. Het is de eerste keer dat de attractie naar Rotterdam komt. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals een speurtocht die draait om het personage Ranger Tom. Volgens de organisatoren is het ‘de perfecte combinatie van plezier en educatie’.

De attractie komt naar de Van Nelle Fabriek in de Rotterdamse haven. Dit was voorheen een oude tabaks- en koffiefabriek. Tegenwoordig dient het gebouw als evenementenlocatie. In totaal is er een oppervlakte van 6.500 vierkante meter beschikbaar op het terrein.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het opbouwen van de attractie. Woordvoerder van World of Dinos, Suzanne Huisman, geeft aan dat de dino’s nu in elkaar worden gezet. Gezien de grootte hiervan kost dit enige tijd. Ook worden er decors geplaatst om de natuurlijke leefomgeving van de uitgestorven dieren te weerspiegelen. “Het is een immens project”, aldus Huisman.