Attractie G-Force in Walibi gesloten wegens defect

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De attractie G-Force in Walibi Holland is tot nader order gesloten. Een aantal dagen geleden bleek een onderdeel in de thrillride defect te zijn. Een woordvoerder van Walibi vertelt aan Looopings dat het niet duidelijk wanneer de storing is opgelost.

Volgens de woordvoerder ligt de tandwielkast op dit moment bij een externe partij. Dit onderdeel wordt weer geïnstalleerd op het moment dat deze weer terug is in het attractiepark. Er is echter nog geen duidelijkheid over wanneer dat is.

De attractie G-Force is van het type enterprise. Het rad van de attractie draait erg snel en gaat vervolgens omhoog en omlaag. Daarbij vliegen de bezoekers over de kop en ervaren zij de g-krachten, wat ook de naam G-Force verklaart. Deze staat in het parkdeel Speed Zone, tussen de vrijevaltoren Space Shot en waterspeelplaats Cooldown.

Communicatie

In eerste instantie communiceerde Walibi zelf niet dat er een defect is in de G-Force. Ook op de onderhoudspagina was niet te zien dat de attractie buiten gebruik is. Inmiddels is dit bijgewerkt.

Naast de G-Force zullen Walibi-bezoekers ook een andere attractie moeten mislopen. Bij warme temperaturen blijft ook de achtbaan Condor gesloten. De treinen van de attractie rijden te hard bij hitte en kan oncomfortabel worden voor de inzittenden. Wil je dus een ritje maken, kom dan op een wat koelere dag.