Nieuw Amsterdams themagebied in Duinrell geopend

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Woensdag opende Duinrell een nieuw themagebied genaamd ‘Amsterdam’. Dit gebeurde met een openingsshow gepresenteerd door Duinrell TikTok=ster Ed in aanwezigheid van Duinrell gasten, medewerkers en verschillende influencers. Na de show verrichte Duinrell directeur Philip van Zuylen van Nijevelt samen met de Duinrell mascottes Rick de Kikker en Lelie de openingshandeling van het nieuwe Amsterdams Themagebied, met twee nieuwe attracties: De Oude Lijnbaan en de Arcade. Dat meldt Duinrell.

In de Oude Lijnbaan kunnen bestuurders met 6km/u een rondje rijden in een gethematiseerde oude bus of oude truck. Per voertuig is er plaats voor vier personen en kinderen kunnen voorin zelf sturen. De directeur van Duinrell noemt het ‘een echte aanwinst voor het park’ en staat te popelen om mensen in de attractie te zien rijden. “Wij zijn ervan overtuigd dat bezoekers van alle leeftijden zullen genieten van de nostalgie die deze attractie met zich meebrengt.” De Oude Lijnbaan is vanaf eind juli operationeel.

De Arcade in Duinrell biedt bezoekers 50 speelautomaten, waar niet alleen kinderen, maar ook ouders zich kunnen vermaken. De gevel van de Arcade bestaat uit typisch Amsterdamse gevels. In het nieuwe themagebied is ook plaats voor de vernieuwde Botsboten en Trampolines.

Duurzaamheid

Duinrell heeft met het nieuwe themagebied geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo is de nieuwe Arcade elektrisch verwarmd door middel van een warmtepomp en het volledige dak is voorzien van zonnepanelen. In de thematisering is veel gebruikgemaakt van hergebruikte bouwmaterialen.