Wildwaterbaan Piraña in de Efteling gaat 33 weken dicht

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Het is tijd voor een flinke onderhoudsbeurt bij een attractie in de Efteling. Ditmaal gaat de wildwaterbaan Piraña sluiten voor werkzaamheden. De attractie gaat in november dicht en zal tot juni 2024 gesloten blijven, meldt Looopings.

Een woordvoerder van de Efteling vertelt aan Looopings dat de werkzaamheden naar verwachting op 6 november beginnen. Het gaat ongeveer 33 weken duren voordat deze heropent, op vrijdag 28 juni. Die heropening hebben ze goed getimed: zaterdag 6 juli start de zomervakantie in Zuid-Nederland.

Ondanks de natte aard van de attractie is deze ook in de winter geopend. Alleen dit jaar werd de waterbaan in de eerste week van januari gesloten. De komende winter en lente zullen bezoekers dus hun wildwaterritje moeten overslaan.

Nodige werkzaamheden

Het is nog niet bekend wat de precieze werkzaamheden in de wildwaterbaan betreffen. Wel is het duidelijk dat er iets gaat gebeuren met het rotswerk in de attractie. In 2021 bleek dat een aantal neprotsen vervangen moet worden vanwege instortingsgevaar. Door de gevolgen van de coronacrisis was er op dat moment geen budget beschikbaar om de attractie te vernieuwen.

Dat budget is er nu wel. Dus heeft de Efteling een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Loon op Zand om de verbouwing te realiseren. Daar hebben zij goedkeuring voor gekregen. De verbouwing zou iets te maken kunnen hebben met nieuwe watereffecten, vertellen ingewijden.