Gorillabeeld Bokito doet een verdwijntruc op de Tilburgse kermis

Door Marian van Reesch
2 min

Afgelopen weekend is er een gorillabeeld gestolen op de kermis in Tilburg. Normaliter staat deze bij de attractie Fun Factory, maar op de nacht van zaterdag op zondag is het decorstuk meegenomen. Eigenaar en exploitant Gilbert de Poorter is woest over de diefstal van zijn beeld, die hij de naam Bokito had gegeven. Dit meldt Looopings.

In de desbetreffende attractie stappen kinderen in een feestfabriek met kleurrijke scènes. Meestal verwelkomt de primaat alle bezoekers voordat ze binnenstappen. Helaas is dat niet meer zo. De Poorter hoopt dat de dieven gepakt kunnen worden met behulp van camerabeelden.

Ook hoopt hij dat mensen de gorilla ergens tegenkomen. Hij looft ook een beloning uit voor de gouden tip, meerdere vrijkaartjes voor de kermis. Volgens Poorter zijn er twee mensen nodig om het beeld te tillen, en zou een vervanger 1000 euro kosten.

Verdwijntruc

Het is trouwens niet de eerste keer dat Bokito plotseling verdween. In Den Bosch was hij ook al eens meegenomen, maar werd enkele kilometers teruggevonden.

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch