Bezoekers kunnen alleen nog pinnen in Avonturenpark Hellendoorn

Door Marian van Reesch
2 min

Bezoekers van Avonturenpark Hellendoorn kunnen tegenwoordig alleen nog pinnen wanneer ze een patatje willen kopen. Het pretpark heeft besloten om geen contant geld meer aan te nemen. Dit meldt Looopings.

Wel heeft het pretpark een oplossing voor bezoekers die alleen contant geld meenemen. Mensen kunnen bij de informatiebalie het geld op een pasje laten zetten die vervolgens in het park gebruikt kan worden. Deze kan na afloop weer ingeleverd worden, waarbij het restante bedrag contant wordt geretourneerd.

Corona

Tijdens de pandemie had het pretpark een soortgelijk systeem vanwege de hygiënekwestie rondom fysiek geld. Terwijl Hellendoorn de coronamaatregelen achter zich heeft gelaten, hebben ze besloten om het ‘alleen pinnen’-systeem te houden. Deze strategie is niet alleen hygiënischer, maar maakt de kans op fraude en diefstal aanzienlijk kleiner nu er geen volle kassalades meer zijn.

Hellendoorn wordt relatief vaak bezocht door Duitsers, die berucht staan om het gebruik van contant geld. Maar volgens een woordvoerder hebben zij nog weinig klachten binnen gekregen over de nieuwe maatregelen. "Zeker omdat contant geld dus gewoon door ons op een pasje gezet kan worden."

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch