Geen rechtszaak tussen pretpark Duinen Zathe en YouTube influencer

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Er is een uitkomst van het geschil tussen het Friese attractiepark Duinen Zathe en YouTuber Chahid Charrak, ook bekend als Dutch Performante. De influencer zou in mei een evenement bijwonen in het park, maar deze werd geannuleerd nadat Charrak negatief in het nieuws kwam. Zijn boekingskantoor wilde de aanbetaling niet terugbetalen. Dat meldt Looopings.

Een omstreden filmpje van Charrak is de aanleiding voor Duinen Zathe om de influencer te weigeren in het park. In het filmpje schold de YouTuber zijn eigen zoontje uit voor “kankerkind”. Als reactie hierop wilde het pretpark de man niet meer verwelkomen, ondanks een relatief snel excuus. Charrak is ook ambassadeur van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Op het moment dat het filmpje naar buiten kwam had het pretpark al een aanbetaling gedaan. Ondanks verzoeken om dit terug te betalen, weigerde het kantoor dit. Daarom stapte Duinen Zathe naar de rechter om een juridische procedure te starten.

Consensus

Verder dan een dagvaarding gaat het echter niet komen. Beide partijen laten weten dat zij tot een overeenkomst zijn gekomen. De advocaat van Charrak stelt dat het ‘naar tevredenheid is afgerond’. Dat betekent dat er geen rechtszaak zal komen.

Ook een woordvoerder van Duinen Zathe is blij met de manier waarop de situatie is opgelost. Die geeft aan verder geen uitspraken te doen over het geschil.