Floortje Dessing en World Animal Protection brengen documentaire uit over dierenattracties

Door ANP
2 min
Floortje Dessing heeft samen met de organisatie World Animal Protection een documentaire uitgebracht over toeristische dierenattracties. De film, gemaakt op Bali, is te zien op de website van de dierenwelzijnsorganisatie.

"Overal op de wereld komt het misbruik van wilde dieren in de toeristische sector voor, maar wij zijn naar Bali gegaan omdat dit een immens populaire toeristenbestemming is, waar jaarlijks miljoenen toeristen heen gaan", zegt Dessing over de documentaire. "Ik ben dol op Bali. Het is een prachtig eiland met een bijzondere bevolking en cultuur, maar ook een plek waar nog steeds heel veel attracties met wilde dieren worden aangeboden."

In de film komen verscheidene activiteiten aan bod, zoals ritjes op olifanten of selfies met bedreigde apensoorten zoals de orang-oetan. "Ik hoop dat we met deze beelden toeristen wakker kunnen schudden, en we deze commerciƫle uitbuiting niet langer in stand houden", aldus Dessing.

Dessing was in juli op Bali voor de opnames, deelde ze toen op Instagram. Daar werd ze geveld door een tropisch virus waardoor de televisiemaker enkele dagen op bed lag.