Pretpark Billybird heeft plannen voor nieuw entreegebouw

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Eind deze maand start het Brabantse attractiepark BillyBird met de ontwikkeling van een nieuw entreegebouw. De eerste fase, die halverwege 2024 afgerond moet zijn, betreft een nieuwe ingang. Daarnaast gaat het gebouw ook dienen voor gastenservice. Dat meldt BillyBird.

Het entreegebied is al jaar en dag hetzelfde en daar gaat nu verandering in komen. Zo staat de huidige receptie “Koffiestek” al sinds 1990 in het park. Aan de ene zijde was er een horeca-uitgifte naar de gasten in het park. Aan de andere kant konden passanten terecht voor een kopje koffie.

“We investeren altijd liever in nieuwe attracties dan in ondersteunende voorzieningen”, verklaart recreatieondernemer en eigenaar van BillyBird Ton Derks toe. Nu komt er toch een nieuwe ingang. “We werken stapje voor stapje aan de uitbouw van ons park. Anders kunnen we het trouwens ook niet betalen, maar dat terzijde.”

Alles onder één dak

In het gebouw naast de gastenservice wordt ook het kantoor van Billybird ondergebracht. Er is straks ook ruimte voor een extra brede entree. In het hoogseizoen zou die duizenden bezoekers kunnen doorstromen. De andere kant wordt de gastenservice waar bezoekers informatie kunnen verkrijgen.

Hemelaya

Het entreegebouw is de start van een compleet nieuwe entreegebied. Zo zijn er ook plannen voor een nieuw speeltoestel onder de bekende Hemelaya berg en moet het gebied ook nieuwe horeca bevatten. Die komt in het oude receptiegebouw. De onderkant van de Hemelaya wordt waarschijnlijk een grot met speeltoestellen. Maar zowel het horecaconcept als de grot met speeltoestellen moeten nog worden ontworpen.