Escaperoom DarkPark viert 10-jarig bestaan met eigen muziekalbum

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Escaperooms maakten tien jaar geleden hun intrede in Nederland. Sindsdien heeft de industrie een flinke groei gemaakt, met escaperooms in het hele land. DarkPark, een van de eerste bedrijven actief in deze business, kiest voor een ongebruikelijke wijze om hun tienjarige jubileum te vieren. Vandaag brengt de organisatie het muziekalbum ‘DarkPark: Music from the DarkVerse’ uit, ter ere van het jubileum. Dat meldt DarkPark.

In het album staan 25 nummers, gecomponeerd en samengesteld door Eelco Claassen. Hij is ook de componist bij DarkPark. “Elke track weerspiegelt een aspect van de reis die we met DarkPark hebben afgelegd. Het was een unieke uitdaging om deze ervaringen om te zetten in muziek die buiten de context van de escaperoom kan worden genoten”, aldus Claassen.

Gijs Geers, oprichter van DarkPark, kwam op het idee om een muziekalbum te maken. Hij heeft een achtergrond in het theater. Zo had hij een rol in de originele musical Soldaat van Oranje. Hij ziet een parallel tussen theater en escape rooms. “Beide vormen van entertainment streven ernaar om het publiek voor even te dagelijkse realiteit te laten vergeten”, stelt Geers. “Maar in tegenstelling tot het theater waar je veilig vanuit je stoel kunt genieten van wat zich afspeelt, ben je in een escaperoom zelf de hoofdrolspeler.”

Verbinding

Het besluit om een muziekalbum uit te brengen is een voorbeeld van deze filosofie. In plaats van hun geheimen achter gesloten deuren te houden, kiest DarkPark ervoor om hun wereld te delen en fans uit te nodigen om er een deel van uit te maken. “Al 10 jaar zijn we aan het bouwen aan een unieke community”, zegt Geers. “Dit album is een manier om iets terug te geven aan de fans en hen een nieuwe manier te bieden om verbonden te blijven met wat ze in de escaperoom hebben beleefd.”

DarkPark heeft plannen om uit te breiden. Zo werkt het naast het muziekalbum ook aan nieuwe projecten, zoals de aankomende escaperoom ‘Rise of the Phoenix’.

DarkPark: Music from the DarkVerse is vanaf 18 september gratis te streamen vanaf muziekdiensten zoals Spotify en Apple Music. Ook is het album te koop via iTunes en Amazon Music.