ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

Het doel van de samenwerking was om elkaars bezoekers ook eens een kijkje te laten nemen bij het park aan de andere kant van de grens. Abonnementhouders van ZooParc kregen bijvoorbeeld een dagkaartje voor Tiergarten Kleve, en andersom. Daarnaast rijden er tot mei twee bussen rond met de slogan ‘Op avontuur’, bedoeld om mensen te inspireren beide parken te bezoeken.

Dierentuinbingo

Ook op het vlak van educatie werden gezamenlijke projecten georganiseerd, om zo de educatieve rol van dierentuinen te vergroten. Een van de initiatieven was een cross-dierentuinbingo, waarbij deelnemers beide parken moesten bezoeken om een volle kaart te krijgen, “Onderwijs is een van de vier hoofdzaken van een moderne dierentuin”, aldus dierentuindirecteur Martin Polotzek van Klever. “Met de bingo konden kinderen spelenderwijs onze parken verkennen en veel nieuwe dingen leren over dieren en de projecten die wij ondersteunen om deze soorten en hun leefomgeving te behouden.”

De samenwerking bood ook een kans voor de medewerkers van beide parken om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen.