Beekse Bergen verwelkomt tweede Afrikaanse olifantenkalfje in één maand tijd

Door Johanne Levinsky
2 min
In één maand tijd zijn er twee Afrikaanse olifantenkalfjes geboren in Beekse Bergen. Zondagavond kwam het tweede kalfje, een vrouwtje genaamd Ajabu, ter wereld in het safaripark. Dit meldt Safaripark Beekse Bergen. 

Gemiddeld zijn Afrikaanse olifanten zo’n 22 maanden zwanger. Beekse Bergen verwachtte het tweede olifantenkalfje ook pas in januari, maar ze is uiteindelijk met 20 maanden ter wereld gekomen. Een verrassing voor iedereen, maar het baby-olifantje is gezond en wel.

Geboorte per toeval ontdekt

Hoofd dierenverzorger Yvonne Vogels merkte de geboorte toevallig op toen ze nog even via de webcam een controle deed. Sinds de komst van het eerste Afrikaanse olifantenkalfje Mosi houden de verzorgers alles extra nauwlettend in de gaten. Vogels dacht dat Mosi wankel op de benen stond, maar het bleek een nieuw klein olifantje dat haar eerste stapjes deed. Hoewel Ajabu gezond is, had ze de eerste dagen wel tijd nodig om aansluiting te vinden bij de kudde. De binding tussen de groep en de baby is gestimuleerd door het team van dierenverzorgers. “De komende weken blijft het nog spannend, maar vooralsnog ziet het er allemaal goed uit”, zegt Vogels.