Toekomst van Edese attractiepark onzeker

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Miljoenen euro’s zijn gemoeid bij het project. Afgelopen woensdag spraken de partijen in de provinciale politiek er hun over mening uit. Veel politieke partijen zien geen toekomst in de komst van het attractiepark over eten dat te staan zou komen in Ede, bleek tijdens een bijeenkomt van de provinciale politiek. Dat meldt Omroep Gelderland.

De partijen die niet positief gesteld zijn over de komst van het attractiepark World Food Experience, hebben ook een meerderheid van 30 tegen 25. In totaal is er al 17 miljoen euro naar het Edese attractiepark gegaan. Het Rijk en de gemeente Ede hebben ook bijgedragen aan het plan dat in totaal zo’n 30 miljoen euro moet kosten. Daarnaast kampte het plan met meerdere tegenvallers. De bouwkosten liepen flink op en ook zette een rechter een streek door de vergunning voor een aanbouw.

In de bijeenkomst van woensdag vroegen de provinciale bestuurders of de Gelderse politiek denkt dat de subsidie van 17 miljoen euro overeenkomt met de opgemaakte plannen.

Mening partijen

Tijdens de vergadering werd uiteindelijk duidelijk dat het niet alleen om het kostenplaatje gaat, maar eerder of er überhaupt draagvlak is voor het attractiepark. Zo spraken de VVD en BBB zich niet positief uit. De partijen PvdD, PVV, SP, JA21, FvD en 50Plus zeiden dat zij de plannen niet zien zitten.

Een aantal andere parten vindt wel dat de plannen door moeten gaan. Zo voldoet het park volgens de voorstanders aan de voorwaarden en daarom zou het raar zijn als er nu wordt besloten om te stoppen met financiering. Er is al meer dan 4 miljoen euro van de provincie gebruikt. Daarnaast zou het college van Gelderland volgend jaar met meer informatie komen.

Pas daarna zou er over het plan worden gesproken. Nu staat een vergadering over het park al over twee weken op de agenda. De BBB en PVV hebben al uitgesproken dat zij willen stoppen met financiering. Als hun voorstel een meerderheid krijgt zou dat betekenen dat het attractiepark in flinke problemen komt. Dat maakt de toekomst van het park onzeker.