Plannen voor recreatiecentrum Family Fun Zon in Eelderwolde onzeker

Door Nationale Recreatiegids
3 min
De toekomst van de Family Fun Zone in businesspark Ter Borch is nog niet helemaal zeker. De projectontwikkelaar Four-D heeft het koopcontract voor de grond ontbonden. Daarom houdt wethouder Jurryt Vellinga van Leefbaar Tynaarlo ‘alle opties open’. Dat meldt RTV Noord.

Er waren plannen voor een groot recreatiecentrum op businesspark Ter Borch, bij Eelderwolde in Groningen. Het was de bedoeling dat hier de Family Fun Zone zou komen, met veel attracties en mogelijkheid om te overnachten. In totaal werd er een koopcontract opgesteld voor een stuk grond van 21.500 vierkante meter. De grond is in de afgelopen jaren echter zo duur geworden, dat de projectontwikkelaar heeft besloten om het koopcontract te ontbinden.

Wel geeft het bedrijf uit Eindhoven aan dat zij alsnog met een plan voor de grond willen komen, maar de gemeente wacht daar niet op. Die heeft volgens Vellinga al lang moeten wachten tot de financiering van het plan rond was. Dat bleef echter op zich wachten en de gemeente heeft al meerdere malen het contract voor een halfjaar of een jaar verlengd. Wel begrijpt Vellinga dat corona het proces vermoeilijkt heeft.

Drie jaar

Inmiddels zijn we drie jaar verder en is er nog steeds geen financiering rond. Dus besloot de gemeente Tynaarlo om de grond weer op de markt te zetten. Dat doet de gemeente om andere partijen ook een kans te gunnen een onderneming op te zetten op de grond. Het is niet zo dat Four-D de grond helemaal niet meer krijgt, maar de gemeente houdt nu de opties open. “Laat ze maar met een plan komen.”

Volgens Vellinga wil de raad het businesspark ‘vullen’. Zo staat ook de komst van een Holland Casino op de agenda. Die zou zomaar eens de buur van de Family Fun Zone kunnen worden. Áls die er komt.