Recordaantal bezoekers voor Toverland dankzij nieuwe attracties en ruimere openingstijden

Door Johanne Levinsky
2 min
In 2023 kwamen er welgeteld 1.165.000 bezoekers naar attractiepark Toverland. In 2022 boekte het park al een recordjaar, maar het record is vorig jaar wederom verbroken met wel 13 procent meer bezoekers. Volgens Toverland is de bezoekersgroei te danken aan de opening van vier nieuwe attracties in Avalon, de verlengde openingstijden en seizoensgebonden evenementen zoals Halloween Nights en Winter Feelings. Dit meldt Toverland.

Afgelopen zomer opende Toverland in het themagebied Avalon vier nieuwe attracties en extra speelplaatsen. Volgens algemeen directeur Jean Gelissen jr. is Avalon met de uitbreiding een volwaardig themagebied geworden dat een bredere doelgroep trekt. Het attractiepark investeerde in 2023 ook in een nieuwe parkshow: Aqua Bellatores. En was er tijdens de Halloween Nights een nieuwe beleving: Haunted Experience Now You’re Mine.

Plannen voor 2024

In 2024 houdt Toverland de verlengde openingstijden en blijft het seizoensgebonden evenementen inzetten. In oktober zullen er extra veel Halloween Days zijn en in december en januari is Winter Feelings ook iedere woensdag te bezoeken. Dat betekent dat het park ook tijdens de wintermaanden vaker open is.