Nooit eerder bezochten zoveel mensen de Efteling als vorig jaar

Door ANP
1 min
De Efteling heeft een goed jaar achter de rug. In 2023 ontving het pretpark ongeveer 5,56 miljoen bezoekers, voor een dagje, of voor een weekend. Dat is een record voor het attractiepark in het Brabantse Kaatsheuvel. Dit keer waren er meer bezoekers uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk dan ooit. De Duitse bezoekers zorgden voor 33 procent van de totale groei in het aantal bezoekers, de Engelsen voor 12 procent en de Belgische bezoekers waren goed voor bijna de helft (48 procent) van de groei.

Het park meldt in 2023 veel aandacht te hebben besteed aan zijn erfgoed. Zo is het Anton Pieck Plein (uit 1954) opgefrist, kregen de draaimolens extra aandacht en kreeg grondlegger Pieck een tijdelijke expositie.

Verder zijn 12.000 zonnepanelen in gebruik genomen. Een nieuw energiesysteem zorgt ervoor dat onder meer de attracties Fata Morgana en Bäckerei Krümel duurzaam worden gekoeld en verwarmd.

Vorig jaar was het eerste volledige jaar zonder coronabeperkingen. In 2022 kreeg het park 5,43 miljoen bezoekers over de vloer, dat was toen ook al een record.