Walibi Holland scherpt rookbeleid aan: alleen nog in rookzones

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Het is één van de laatste pretparken die een rookverbod invoert, maar nu maakt het pretpark een stap. Walibi Holland voert vanaf de opening van het nieuwe seizoen, op 30 maart, een verscherpt rookbeleid in. Daardoor mogen bezoekers niet overal in het park meer roken, maar alleen in toegewezen rookzones. Ook vapes en e-sigaretten vallen daaronder, meldt Looopings.

Het pretpark heeft hoge verwachtingen van het nieuwe rookbeleid. Het belooft dat gasten ‘geen hinder meer zullen ondervinden’ van mensen die roken. Er was daarnaast al een deel in het pretpark dat rookvrij was: in 2020 mochten bezoekers al niet meer roken in het kindergebied Walibi Play Land, vorig jaar de Speed Zone Off Road. Ook zijn er sinds 2021 geen sigarettenautomaten meer te vinden in het park.

Rookzones

In het park vinden bezoekers vanaf volgend seizoen vier aangewezen rookzones. Die staan verspreid door het park. Bezoekers kunnen deze vinden achter de toiletten in parkdeel Speed Zone, achter restaurant Haciënda, naast restaurant Yummy Tummy en bij de foodcourt in Zero Zone.