Werkzaamheden Grand Hotel in Efteling volop aan de gang, maar ziet er anders uit dan gedacht

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De bouwwerkzaamheden aan het Efteling Grand Hotel zijn in volle gang. De eerste contouren van het gebouw worden zichtbaar en vorige week zijn de eerste prefab-onderdelen geplaatst. Wel zullen mensen die de bouwtekeningen hebben gezien zich enigszins achter de oren krabben. Een woordvoerder van het attractiepark bevestigt bij Looopings dat het hotel er anders uit komt te zien dan aanvankelijk was gepland. Wat er precies verandert, dat laat de Efteling nog niet los. Dat melden Efteling en Looopings.

Nu blijkt wel dat de bouwtekeningen niet compleet representatief zijn voor het eindresultaat. Tot dusver zijn er twee bouwtekeningen gepubliceerd door de Efteling, de laatste in oktober 2022. Het blijkt dus dat er sinds die tijd wat is veranderd in de plannen.

Daarnaast meldt Looopings dat er in de wandelgangen geluiden klinken dat de buitenkant van het hotel ‘minder uitbundig’ wordt afgewerkt dan voorheen het idee was. De woordvoerder van de Efteling wil dit echter niet bevestigen of ontkrachten. Wel stelt hij dat het plan in sommige opzichten is veranderd.

Bouwwerkzaamheden

Terug naar de bouwwerkzaamheden. De voorgefabriceerde onderdelen, welke een gewicht hebben tussen drie en dertig ton, worden de komende maanden op de bouwplaats gemonteerd. Etage voor etage wordt het gloednieuwe hotel als een puzzel in elkaar gezet. Na het plaatsen van de gevelelementen op de begane grond en de vloeren van de eerste verdieping kan direct gestart worden met de ruwe afbouw aan de binnenkant.